Vrijwilliger worden?

Vrijwilligerswerk: leuk en leerzaam...

Diavaria zoekt mensen die zich willen inzetten. 

Wie Diavaria al wat langer kent weet het: Diavaria is een zeer actieve vereniging dat met een klein ‘doe-bestuur’ tal van zeer uiteenlopende activiteiten organiseert, een eigen blad en website heeft.
Het bestuur wordt daarbij ondersteund door een kleine kern van vrijwilligers. Mensen die recepten maken of nieuws vergaren voor ons blad, onze stands bemannen, een handje toesteken bij activiteiten.

2023: Dringend nieuwe bestuursleden nodig.

In 2023 heeft Diavaria dringend behoefte aan nieuwe bestuursleden. Binnen het huidige bestuur kampen we met de nodige gezondheidsproblemen en er zijn liefst 4 vacatures in te vullen. Paul Kentie, mede-oprichter van de verenigng en o.a. maker van ons blad, heeft vanwege zijn gezondheidssituatie zijn werkzaamheden onlangs moeten staken. Bert Kremer, voorzitter, en Albert van Buren treden per eind 2023 af. Dus is er aan alle kanten werk aan de winkel om de vereniging draaiende te houden en nieuwe initiateven te ontplooien.

Vrijwilligerswerk, leuk, leerzaam werk ook, waar je niet alleen anderen maar ook jezelf een plezier kunt doen, want je leert er altijd wel nieuwe dingen. Dingen waar je ook buiten zo'n vereniging vaak ontzttend veel lol aan kunt beleven, profijt van kunt hebben. Kijk eens of hier iets is wat je aanspreekt en aansluit op je interesses, capaciteit en ervaring. Of iets wat je graag wilt leren.
Neem dan eens contact met ons op om eens door te praten.

Bestuurslid 

Nieuwe bestuursleden kunnen zowel patiënt, partner of naaste zijn, of iemand met affiniteit met onze doelgroep en werkgebied. Binnen ons bestuur worden taken onderling verdeeld op basis van individuele capaciteiten, beschikbare tijd enzovoort. We vinden het belangrijk dat je het leuk vindt om te doen en om iets voor andere mensen te betekenen. 

Contactpersoon ziekenhuis.

Hiervoor zoeken we bij voorkeur mensen die ook goed de weg weten in een van onze ziekenhuizen en daar graag iets voor patiënten wil betekenen. Die, samen met ons bestuur en de staf van het ziekenhuis, activiteiten (mede-) organiseert en mensen stimuleert om deel te nemen aan onze eigen Diavaria activiteiten. Een actief bestuurslid, een creatieve meedenker, een flexibele mede-organisator, een enthousiaste meedoener. Een zelfstandige teamplayer.

Secretaris.

Als secretaris beheer je het ledenbestand van de vereniging. Je verzorgt alle inkomende en uitgaande correspondentie. Daarvoor werkt Diavaria met het database programma STB dat ook door de nVN wordt gebruikt. Verder werken we met Excel en Word (Micicrosoft Office 365). Ook het beheer van onze opslagruimtes hoort bij deze taak. Beetje handigheid met computers is wel zo prettig. Uiteraard draag je als medebestuurslid ook bij aan de activiteiten die Diavaria organiseert. 

Voorzitter.

Als voorzitter initieer en leid je de bestuursvergaderingen en houd je de voortgang van actiepunten scherp in de gaten. Je onderhoudt (mede) contacten met onze ziekenhuizen en externe relaties, w.o. NVN en Nierstichting en je draagt (uiteraard) actief bij aan activiteiten die we organiseren. 

Redacteur media

Eind 2018 kwam ons 3-maandelijkse blad ‘Diavariatie’ voor het eerst op A4 formaat en in kleur uit.
Het gaf een nieuwe dimensie aan het inhoudelijk goede blad dat we willen maken. Hiervoor zoeken we een redacteur en vormgever die op termijn het maken van ons blad kan of kunnen overnemen. Want de taken kunnen worden gesplitst. Het blad kan ook in goede samenwerking tussen beiden tot stand komen. We zoekn in elk geval mensen die het leuk vinden om een inhoudelijk goed en aantrekkelijk uitziend, prettig lezend blad te maken. Daarin een balans te bewerkstelligen tussen medische actualiteiten en eigen activiteiten. Een blad waarin rekening wordt gehouden met de verschillende groepen patiënten onder onze lezers. Een redacteur die niet bang is zelf de pen te pakken, c.q. het toetsenbord te beroeren om een artikel of interview te maken. En een vormgever die er een eer in stelt dat in een goede vormgeving te gieten. Voor die vormgeving werken we met een handig gespecialiseerd web-based programma dat gebaseerd is op ‘templates’ waarin de basisvormgeving is vastgelegd. Zo'n goed blad maak je naturlijk niet zomaar... je moet het in de vingers krijgen. Het vraagt een gedegen inleren. Daar zorgen we dus voor. Een goede voorbereiding is het halve werk tenslotte. 
De taken van redacteur en vormgever kunnen, zoals nu, in een persoon worden verenigd, dat is dan een pittige taak. Maar ze kunnen ook goed worden gesplitst. Natuurlijk is dan een goede samenwerking nodig.

Webmaster Diavaria site.

Ook de eigen Diavaria site heeft inmiddels een nieuw, eigentijds jasje. Wij is gebouwd in het Joomla CMS.
Hiermee is de site vrij eenvoudig bij te houden. Maar enige ervaring met Joomla (Wordpress of ander CMS) is mooi meegenomen. Onze webmaster houdt de site steeds up-to- date.
Klein beetje handig met de computer? Misschien iets leuks voor jou.

Vrijwilligers.

Mensen die ons incidenteel willen helpen bij allerlei activiteiten De ene keer is dat een Diacafé, de andere
keer een kookworkshop, een themadag, voorlichtingsavond, boottocht of wat dan ook.

Maar in Diavaria ben je altijd bezig voor en met mensen. Dus dat is ook altijd leuk om te doen! Lijkt het je misschien wel wat? Neem dan contact met ons op via secretariaat@diavaria.nlvia het contactformulier op de site.

We komen graag met je in gesprek en kijken dan graag naar wederzijdse mogelijkheden. 

Bestuur Diavaria

Terug naar boven

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

De regionale vereniging voor alle nierpatiënten en naasten. Diavaria is aangesloten bij de landelijke NVN en werkt nauw samen met het LUMC, Alrijne en Groene Hart Ziekenhuis.

Contact