Warning: file_put_contents(/www/htdocs/wwdiavan/http/site/templates/diavaria2015b/modules.js): failed to open stream: Permission denied in /www/htdocs/wwdiavan/http/site/templates/diavaria2015b/library/Artx/Page.php on line 18
Lidmaatschap

Lidmaatschap

Lid worden van Diavaria

Diavaria kent behalve leden, ook donateurs en sponsors.

Lid van de vereniging kunnen worden:
nierpatiënten (in alle fasen: predialyse, hemo- en peritonaal dialyse, transplantatie),
partners, directe familieleden en mantelzorgers van deze patiënten van:

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in Leiden en dialysecentrum De Wilbert in Katwijk, 
Groene Hart Ziekenhuis in Gouda,
Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp, Leiden en Alphen aan den Rijn. 

Patiënten betalen een contributie van € 27,50 per jaar. Daarin is inbegrepen het collectieve lidmaatschap van de Nierpatiënten Vereniging Nederland (contributie NVN alleen ook € 27,50 per jaar). Zij ontvangen dus o.a. ook het NVN blad 'Wisselwerking', kunnen deelnemen aan NVN activiteiten en gebruikmaken van de NVN diensten.

Partners/familieleden betalen een contributie van € 13,75 per jaar *. Hierin is het NVN partnerlidmaatschap inbegrepen. Ook dit bedrag is gelijk aan de contributie van alleen de NVN. Vanzelfsprekend hebben deze leden dezelfde rechten en kunnen zij tegen dezelfde condities deelnemen aan Diavaria activiteiten.

* N.B. Dit geldt niet voor partnerleden die niet op hetzelfde adres woonachtig zijn. Indien zij ook een NVN lidmaatschap willen moeten zij een hoofdlidmaatschap (€ 27,00) opgeven. Opm.: dit heeft vooral te maken met de hogere kosten o.a. van toezending informatie, magazines e.d.

Donoren komen in aanmerking voor een gratis lidmaatschap Diavaria/NVN.

De kosten van het lidmaatschap van een patiëntenvereniging door de meeste ziektekostenverzekeraars vaak geheel of gedeeltelijk vergoed. Omdat u als lid van Diavaria ook vanzelf lid bent van de NVN vangt u dus twee vliegen in één klap... Informeer naar de specifieke regels die de diverse zorgverzekeraars hanteren. Informatie over vergoedingen vindt u via deze link. 

U kunt het Aanmeldingsformulier hier downloaden.

Donateurs en andere begunstigers

Donateur worden kan iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt en haar activiteiten financieel wil ondersteunen. Als minimumbijdrage wordt € 13,50 per jaar gevraagd, maar meer is uiteraard van harte welkom. Donateurs worden via het Internet van de activiteiten van Diavaria op de hoogte gehouden. Ook fysieke bijdragen aan de activiteiten van Diavaria van niet-leden zijn welkom.  

Sponsor kunnen worden bedrijven en organisaties die de vereniging en/of haar activiteiten financieel of functioneel willen ondersteunen.

Altijd goed om te weten: Diavaria is ANBI erkend en dat geeft voor sponsors een belastingvoordeel.    

 

IBAN codes Diavaria

Sinds 2014 hanteren we in Europa de z.g. IBAN en BIC codes voor bankverkeer.
Onderstaand vindt u de IBAN en BIC gegevens voor Diavaria.

Diavaria bankrekening: 4269455 bij ING Bank wordt:

IBAN/SEPA Nummer: NL55INGB0004269455
BIC Nummer: INGBNL2A

Vermeld bij betalingen s.v.p. altijd de referenties.