Warning: file_put_contents(/www/htdocs/wwdiavan/http/site/templates/diavaria2015b/modules.js): failed to open stream: Permission denied in /www/htdocs/wwdiavan/http/site/templates/diavaria2015b/library/Artx/Page.php on line 18
Polderen

Polderen

Leuke fietsroutes door het groen met genoeg te zien en doen...

Uittips - Vlietmolen Hoogmade
Polderen. Typisch Hollands fenomeen dat allerwegen wat onder druk staat. Tijd om er wat aan te doen. Dus hierbij wat leuke uittips in de polders van het Groene Hart. Onze Leidse achtertuin. We selecteerden een aantal mogelijkheden uit het ruime aanbod op www.groenehart.nl. Verken er zelf verder.

Kaasboerderij 'De Vierhuizen'

Geerweg 5, 2381 LT, Zoeterwoude,
tel. 071-5801415
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
website: www.kaasboerderijdevierhuizen.nl

Op Kaasboerderij 'De Vierhuizen' worden rondleidingen verzorgd met uitleg over de historie van de boerderij, de bedrijfsvoering en een bezichtiging van de kaasmakerij. Van april tot oktober bestaat mogelijkheid tot het gebruiken van een boerenontbijt of -lunch. Vanuit 'De Vierhuizen' vertrekken ook polderwandelingen onder begeleiding met uitleg over natuur en landschap. Bezoeken op afspraak.

Molentocht

Molens maken deel uit van onze geschiedenis. In het landelijk gebied laten molens ons zien hoe ze eeuwenlang in de polders onze voeten droog hielden. In de steden leverden molens de energie voor jeneverstokerijen, houtzagerijen en de productie van specerijen. Nu vormen ze bakens in het Hollandse landschap en geven kwaliteit aan de leefomgeving. De provincie Zuid-Holland telt maar liefst 228 molens! En... veel daarvan ion onze directe omgeving.

Fietsroutes in Zuid-Holland

De route van 35 km leidt langs de vele molens in het gebied rond Leiden en de Kagerplassen. Je leert zo van alles over de molens en de omgeving. Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Deze route is als pdf bestand te downloaden op onze eigen Diavaria site (!). Daarop nu ook andere fietsroutes in Zuid-Holland.

Fietsroute Leiden en Kagerplassen
Fietsroute Gouda
Fietsroute Schiedam en Midden-Delfland
Fietsroute Dordrecht

Bootje varen

De Merenburger.
Meerburgerlaan 7, 2266 GJ Leidschendam,
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
website www.demerenburger.nl

Bij De Merenburger kunt je motorboten huren voor 4 of 6/7 personen. Je huurt er al een voor € 10,- per uur en € 45,- per dag. Vaar door de Leidse grachten en verken de historische binnenstad, of maak een dagtocht naar de Hollandse Plassen. Voor de sportieven onder ons: er zijn ook kano's te huur.

Klompengolf.

Uittips - polderen klompenEen agrarisch golfspel met een knipoog van de boer. Een licht sportieve activiteit voor jong en oud waarbij je geniet van de rust en ruimte in de polder. De naam zegt het al, je slaat de bal weg met een klomp. Speciale klompjes vervangen de club, de kruiwagen blijkt een perfecte golfkar en ook de bal heeft een stevig boers formaat. Op de scorekaart houd je het aantal slagen bij en zo bepaal je de winnaar (die trakteert natuurlijk). In het veld vind je een parcours van 9 holes wisselend in moeilijkheid. De holes variëren van 30 tot 120 meter lengte. De uitdaging is de bal met zo weinig mogelijk slagen in de put te krijgen. Tussen de afslag en de put komt u allerlei hindernissen maar door slim te slaan kunt u winnen... Tussen de holes zie je hoe allerlei gewassen groeien en bloeien. Van maïs tot erwten, van ui tot zonnebloem. Bij ieder gewas vind je uitleg over de groeiwijze en waar het eindproduct in verwerkt kan worden. Zo wordt zo’n leuk, ontspannen uitje in de polder ook nog eens leerzaam ook.

De baan is open van april tot september. Minimale deelname: 4 personen. Hou rekening met het weer: bij nat weer is het verstandig kleding aan te trekken die vuil mag worden en evt laarzen of stevige schoenen aan te doen. Vraag ook naar onze speciale groepsarrangementen voor familiefun of groepsuitje!!
Of bel voor reservering met 0172-518236

Aspergehof Noordam,
Boddens Hosangweg 63, Woubrugge
Website: www.aspergehofnoordam.nl 

Een alternatieve plek om klomengolf te spelen is wat verder weg bij:
De Boerinn
Mijzijde 6, 3471 GM Kamerik
Tel 0348-401200
Website: www.deboerinn.nl