Warning: file_put_contents(/www/htdocs/wwdiavan/http/site/templates/diavaria2015b/modules.js): failed to open stream: Permission denied in /www/htdocs/wwdiavan/http/site/templates/diavaria2015b/library/Artx/Page.php on line 18
Lekker en gezond

Lekker en gezond

Beweeg!

Voor veel mensen geldt dat ze zich als ze regelmatig bewegen, beter en sterker voelen. Ook krijgen ze meer energie. Dat geldt zeker voor mensen met een getransplanteerde nier. Voor iedereen, en voor getransplanteerden in het bij-zonder, gaat ook op dat bloedvaten en hart in een betere conditie blijven door regelmatig bewegen.

De Nierpatiënten Vereniging Nederland en de Nierstichting brengen daarom een nieuwe brochure uit over bewegen na transplantatie. De 14 pagina's dikke brochure is gemaakt in samenwerking met de projectteams van het project Groeps- revalidatie Nierpatiënten, het UMC Groningen en Maastricht UMC+.
De brochure is te downloaden als PDF. Bestellen bij de Nierstichting kan ook, o.a. via www.nierstichting.nl.

Links, rechts...

Om u in beweging te krijgen, onderstaand een aantal praktische links:

Stichting Sport en Transplantatie Deze stichting faciliteert en stimuleert actieve sportbeoefening door orgaangetransplanteerden, bijv. door organisatie van centrale trainingen: t   06 5399 6066 e   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.www.sportentransplantatie.nl

Voor sporten met een chronische aandoening: www.zorgwijzer.nl/zorgwijzers/sportblessures (o.a. blessure preventie) 

Het kenniscentrum voor de gehandicaptensport t   030 659 73 00 e Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.