Warning: file_put_contents(/www/htdocs/wwdiavan/http/site/templates/diavaria2015b/modules.js): failed to open stream: Permission denied in /www/htdocs/wwdiavan/http/site/templates/diavaria2015b/library/Artx/Page.php on line 18
Bestuur

Bestuur

Bestuur

Het bestuur van Diavaria bestaat momenteel uit:

NSN Paul Kentie
Paul Kentie

Mede-oprichter, secretaris.

Paul (1946) is in 2003 getransplanteerd en heeft in 2017, na een periode hemodialyse, een 2e transplantie ondergaan. Hij werkte jarenlang in marketing communicatie voor grote en kleine organisaties. Ook was hij actief in muziek en theater. Hij ontwerpt en schrijft nog steeds en ontwikkelt nu (mede) projecten voor nierpatiënten in samenwerking met o.a. de Nierstichting.

 

Profiel
Bert Kremer 
Voorzitter, sinds juli 2015

Bert (1957) is getransplanteerd. Bert is werkzaam als beleidsmedewerker en adviseur verzekeringsarts. Daarnaast actief als docent EHBO en reanimatie. Hij heeft meerdere management- en bestuursfuncties vervuld, onder andere binnen vrijwilligersorganisaties.

 

 

  

fotoambikaAmbika Gangapersadsing
Penningmeester sinds juli 2015

Ambika (1951) is voorjaar 2016 getransplanteerd. Vanwege zijn ziekte in 2013 gestopt met werken en nu met (pre)pensioen. Ambika heeft een actuariële achtergrond en heeft ongeveeer 35 jaar gewerkt bij grote verzekeringsmaatschappijen in de collectieve pensioenmarkt. Ondanks een drukke full time baan heeft hij meerdere bestuursfuncties vervuld bij diverse verenigingen en stichtingen. Momenteel brengt hij (met veel plezier) veel tijd door met gezin en (klein)kinderen. 

 

Secretariaat Diavaria

Klaverhof 17, 2403 XA  Alphen aan den Rijn
Tel. 0172 - 41 65 61
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vacatures

Bestuursleden.
Hoewel we bekend staan als een actieve vereniging, zijn we toch op zoek naar versterking van ons bestuur. We zijn een echte 'doe-club' en doen alles zelf. Daarom zoeken we naar een paar enthousiaste mensen, patiënt en/of partner, die ons bestuur komen versterken. We organiseren en/of nemen deel aan allerlei activiteiten voor patiënten en partners, steeds meer in samenwerking met andere partijen, zoals het LUMC, GHZ, Alrijne, de Nierstichting, NVN en collega regionale verenigingen. We nemen deel aan allerlei overleg en participeren in onderzoeks- en andere projecten, waarin we onze stem en die van de patiënt willen laten doorklinken. Reuze interessant en belangrijk werk.

Natuurlijk zorgen we ook voor ons clubblad en website, houden we de (leden- en financiële) administratie bij, sturen we af en toe een mailing uit enzovoort. We vergaderen vast eenmaal per maand en overleggen daarbij ook met het LUMC, Alrijne en GHZ. Heb je enige ervaring in dit (of soortgelijk) werk? Prachtig. Zo niet: het leert snel en we helpen je natuurlijk op weg. Diavaria doen we met elkaar...
We kijken uit naar uitbreiding van het bestuur, m.n. vanuit het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. 

Bent u lid, als patiënt of partner, heeft u enige ervaring met bestuurs- en verenigingswerk? Lijkt het u interessant? Maak dan eens een informatief contact of meld u aan als kandidaat bestuurslid.

Vrijwilligers

Diavaria draait geheel op vrijwilligers, zowel in het bestuur als daarbuiten. Want ook als vrijwiliger die specifieke taken, een incidentele klussen op zich wil nemen is er binnen Diavaria altijd iets nuttigs (en leuks) te doen.

Momenteel helpen o.a. Tjitske Broersma (secretariaat/administratie en activiteiten), Janny Hedeman en Ank van Rhijn (recepten en activiteiten), Kees Stuiver (nieuwsgaring), Jansje de Koning (contactpersoon dialysecentrum De Wilbert) en Leonie Pronk (Diacafé) ons als vrijwilliger. Maar meer handjes zijn altijd meer dan welkom, juist ook in het Alrijne en GHZ....

Voor Diavaria is er altijd wat te doen. Het is bovendien leuk en interessant. Wij kunnen helpende handen gebruiken voor de volgende projecten en taken.

Redactie Diavariatie.
Voor ons blad maken wij o.a. een selectie uit artikelen van diverse sites met informatie over nieren, nierziekten en behandeling en volgen wij ook het nieuws uit LUMC en andere relevante bronnen. Wij zoeken met name correspondenten voor het Groene Hart Ziekenhuis (Gouda) en Alrijne Ziekenhuis (Leiderdorp/Leiden/Alphen aan den Rijn) Daarvoor zoeken wij iemand die met regelmaat (elke maand/14 dagen) informatie aanlevert. Vraagt enige handigheid met internet, Word.

Webredacteur.
Wij willen onze website graag goed bijhouden en liefst ook uitbreiden met andere informatie, die leuk en nuttig is voor onze achterban. Wij zoeken iemand die de website onder zijn hoede wil nemen. De website is gebouwd in een content management systeem, Joomla (> 3.4), ben je er een beetje mee bekend, dan is dat een voordeel. Is dat niet het geval: we leggen je graag uit hoe ermee te werken en geven blijvend support waar nodig.

Fotografen. 
In ons blad en op onze website publiceren we graag foto's van gebeurtenissen, zoals themadagen en andere bijeenkomsten. Ook zijn vaak foto's bij andere artikelen van harte welkom. Dus zijn we ook op zoek naar (amateur) fotografen die ons willen voorzien van goed fotomateriaal.

Tekentalent.
In ons blad gebruiken we veel illustraties. Heb je tekentalent en vind je het leuk om illustraties te maken bij artikelen? Laat het ons even weten!

Projectmedewerkers.
Met Diavaria proberen we verschillende nieuwe projecten van de grond te trekken. Hiervoor zoeken we mensen die ons daarbij, met - waar mogelijk - de nodige zelfstandigheid, kunnen helpen. We werken o.a. aan: een nieuwe kookworkshop, een cursus computervaardigheid (gericht op zelfmanagementvaardigheden), themadagen over omgaan met ziekte en zelfmanagement, een gezellig uitje, een kerstlunch, ons Diacafé en meer...
Lijkt het je wel leuk en interessant iets aan zo'n project bij te dragen, contacten te leggen met mensen en organisaties, dingen uit te zoeken
en iets te organiseren? Prima! Meld je bij ons.

Doe mee!

Interesse in het bieden van een helpende hand? Meer weten? Aanmelden? Neem contact op met Paul Kentie, tel. 0172-416561, e-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.