Oproepen Nierstichting

Wilt u meedoen?

Wandel event De Rode Loper

Lopen, hopen, gedenken, vertellen en verlichten...

Namens de Nierstichting willen wij u graag uitnodigen voor het wandelevent de Nierstichting Rode Loper
Dit jaar staat samenzijn en enige bezinning centraal tijdens de Nierstichting Rode Loper. We dragen lichtjes, we dragen rood, samen met nierpatiënten en iedereen die hen een warm hart toedraagt maken we op zaterdag 10 november een bijzondere avondwandeling van 5 km door Amersfoort. 

Annet loop mee voor haar zoon en dochter. "Ik vind het fijn mijn verdriet om te zetten in iets positiefs"  Lees hier het verhaal van Annet 

Wandelt u dit jaar ook mee? Meld u gelijk aan via deze link 
We zien u graag op zaterdag 10 november in Amersfoort.

Warme groet
Nierpatiënten Vereniging Nederland
Nierstichting Nederland

De Nierstichting zoekt vrijwillige voorlichters!

Wilt u mensen inspireren om gezond(er) te eten? Dan is de Nierstichting op zoek naar u!

85% van de mensen in Nederland eet te veel zout! De Nierstichting wil hier verandering in brengen. In een pilot verkennen we de mogelijkheden voor vrijwillige zoutvoorlichters.
Hiervoor zoeken we enthousiastelingen van medio augustus tot en met oktober 2018. In deze periode:

  • krijgt u een training over zout en voorlichting geven;
  • geeft u presentaties en/of bemant u stands; en
  • deelt u uw ervaringen en denkt u mee in verbetermogelijkheden.
  • Interesse?  Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Daarnaast hebben we ervoor gekozen om de pilot uit te voeren in drie regio’s; omgeving Bussum, omgeving Nijmegen en omgeving Leiden.

Voor de pilot zijn we op zoek naar ‘laagdrempelige’ locaties waar onze doelgroep zich bevindt. Onze doelgroep voor deze pilot zijn mensen met chronische nierschade, een hoge bloeddruk, Diabetes Mellitus of Hart- en Vaatziekten en 45-plussers.

Qua type locaties kunt u denken aan verenigingen, buurthuizen, welzijnsorganisaties, gezondheidsmarkten, ziekenhuizen etc.

Mocht u of één van uw medebestuurders vanuit Diavaria of vanuit eigen kringen bekend zijn met locaties die hier mogelijk in geïnteresseerd zijn, dan hoor ik het graag.

Dialyse patiënten gevraagd

WielrennerMomenteel doet de redactie research voor het programma en zijn we op zoek naar dialysepatiënten die ervoor openstaan om eventueel mee te werken aan een fondsenwervende uitzending. Wij zijn op zoek naar dialysepatiënten tot ongeveer 45-50 jaar die:

  • willen vertellen over de impact die dialyse (en hun ziekte) heeft op hun dagelijks leven en dat van hun naasten

En dialysepatiënten die dit willen en daarnaast:

  • wielerfan zijn / voorheen fanatiek fietsten maar dat nu door de impact van dialyse en hun nierziekte niet meer kunnen en/of hun sportieve dromen/activiteiten hebben moeten laten varen door de impact van dialyse en hun nierziekte

Onze vraag is of jullie patiënten kent die eventueel openstaan om aan dit programma mee te werken en/of dat jullie onderstaande oproep hiervoor zou kunnen delen via jullie social kanalen?

Hartelijk dank vast!

 

 

 

 

--- Gezocht: dialysepatiënten die mee willen werken aan een TV-programma! ---

Voor een nieuw TV-programma zoekt de Nierstichting nierpatiënten die dialyseren en willen vertellen over de impact die dat heeft op hun dagelijks leven. Ook met dialysepatiënten die daarnaast wielerfan zijn en/of voorheen fanatiek  fietsten of sporten, maar deze sportieve activiteiten hebben moeten laten varen komen we graag in contact. Ben of ken jij iemand die dat nu meemaakt en interesse heeft in deelname aan een TV programma? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We komen graag in contact!