Ledenvergadering 2018

Samen Sterk 2019

Zorg in Beweging

Samen Sterk biedt patiënten en zorgverleners een podium waar zij hun vernieuwende ideeën en initiatieven rond zelfmanagement en eigen regie presenteren en met elkaar delen.

Dit jaar hebben we ervoor gekozen u kennis te laten maken met de projecten die zijn opgenomen in de Nierstichting Challenge. Deze challenge omvat veel innovatieve ideeën om de zorg voor nierpatiënten te verbeteren.

Zorgprofessionals die werken met patiënten met nierfalen kennen de behoeften van hun patiënten door en door. Zij hebben vanuit de dagelijkse praktijk goede, innovatieve ideeën ingediend waarmee de zorg flexibeler en patiëntgerichter kan worden aangeboden. Hierdoor krijgt de patiënt meer vrijheid en autonomie, ondersteuning waar nodig en meer mogelijkheden voor zelfregie. De ideeën die worden verkozen, kunnen als verbeterproject worden verspreid door heel Nederland. De dag wordt begeleid door Roderik van Grieken van het Nederlands Debat Instituut.

Een onderdeel van deze dag is de Belevenismarkt. Op deze markt zullen een aantal projecten getoond worden die voortkomen uit de Nierstichting Challenge.

Samen Sterk vindt plaats op vrijdag 18 januari 2019, in het NBC te Nieuwegein.

Interesse? 

Het programma vindt u op de site van de NVN, klik hier even door.

Opgeven gaat eveneens via de NVN site, onder het programma is een aanmeldknop.
Deelname voor Diavaria/NVN leden is gratis. Anderen betalen 35,00 euro.

Ledenvergadering 2018

Nieuwe statuten en huishoudelijk reglement op de agenda

Algemene ledenvergadering
15 december 2018

Met name de afgelopen jaren is er veel veranderd voor onze vereniging. De samenwerking en afstemming met Nierstichting en NVN is geïntensiveerd, er zijn nieuwe afspraken en regelingen gekomen. Ook hebben we sinds dit jaar niet een, maar drie ziekenhuizen onder ons hoede. Daarbij geldt ook voor ons gewoon: tijden veranderen.

Dus werd het hoog tijd om na zo’n 13 jaar weer eens opnieuw te kijken naar onze Statuten en Huishoudelijk Reglement. Dat hebben we dit jaar ook uitvoerig gedaan. Daarbij hebben wij gebruik gemaakt van het vele voorwerk dat vanuit de Werkgroep Samenwerking van Nierstichting, NVN en regionale verenigingen is gedaan. Zij hebben voor de regionale verenigingen een model opgesteld voor toekomstbestendige statuten. Dat hebben wij ook voor Diavaria, met enkele aanpassingen inspelend op onze specifieke vereniging, gebruikt.

Tijdens deze ledenvergadering staan deze nieuwe Statuten en Huishoudelijk Reglement op de agenda.
Onze leden hebben deze reeds IN CONCEPT ontvangen en wij hopen er op deze vergadering met elkaar er een knoop over te kunnen doorhakken.

Wij bespreken deze voorstellen graag met u op zaterdag 15 december a.s., voorafgaand aan onze Kerstlunch, bij een algemene ledenvergadering in Grand-Café De Stal, Darwinweg 1, Leiden. 

Deze vergadering duurt van 10.30 tot 11.30 uur.

Bent u niet in staat daarbij aanwezig te zijn? Breng dan uw stem uit via een machtiging, aan het bestuur of aan een van de wel aanwezige leden. Leden hebben hiervoor reeds een machtigingsformulier bij de stukken ontvangen. Verzoeke uw machtiging aan het bestuur en/of uw deelname aan de vergadering voor 1 december 2018 aaan het secretariaat door te geven.

Secretariaat Diavaria
p/a Klaverhof 17
2403 XA Alphen aan den Rijn
Tel.: 0172-416561, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wij hopen u op deze algemene ledenvergadering te treffen of anderszins van u te horen.

De Rode Loper

Nierstichting Event De Rode Loper

Wandel 10 november door Amersfoort

Ook in 2018 wordt dit evenement weer georganiseerd, maar het wordt toch weer een beetje anders. Waar het Rode Loper wandelevent van de Nierstichting eerder werd gehouden in het voorjaar, en het met name ging om wandelingen over diverse afstanden, wordt er dit jaar gekozen voor een bijzondere avondwandeling op zaterdag 10 november a.s. voor en met nierpatiënten. Daarbij staan ditmaal het samenzijn en enige bezinning centraal. We lopen, hopen, gedenken, vertellen en verlichten.

Tijdens de donkere dagen vragen we aandacht voor het onzichtbare leed dat nierziekte heet. Samen met nierpatiënten en hun naasten maken we een bijzondere avondwandeling van 5 km door de schitterende vestingstad Amsresfoort. We dragen lichtjes, we dragen rood, we dragen nierpatiënten een warm hart toe.

Wandel je mee? Schrijf je in op www.rodeloper.nl  

Aanvang: 18.30 uur, Sint Joriskerk Amersfoort

Onderweg: muziek en warme drankjes

Inschrijfgeld: 10,- (kinderen t/m 12 jaar gratis)

RodeLoper web

Kerstlunch 2018

Altijd gezellig en inspirerend

Diavaria Kerstlunch

Het begint al een aardige traditie te worden: onze Diavaria Kerstlunch. Ook dit jaar gaan de deuren van Grand-Café De Stal weer exclusief voor ons open voor een gezellige, heerlijke, uitgebreide lunch. En wel op zaterdag 15 december a.s.
Het Leidse Grand-Café De Stal is de centrale ontmoetingsplek voor iedereen die werkt in de bedrijven en instellingen in het Bio Science Park. Het ligt op een centrale plek in het geleidelijk aan vorm krijgende Leeuwenhoek Park, vlakbij Naturalis en LUMC.

Diavaria Kerstlunch
Zaterdag 15 december 2018
Van 12.00 - 15.00 uur (inloop 11.30 uur)
Grand-Café De Stal
Darwinweg 1, Leiden
(vlakbij Naturalis, 'achterzijde' LUMC, parkeren nabij en goed bereikbaar met OV)

Lekker meedoen?

Dat kan uiteraard. De eigen bijdrage bedraagt € 10,00 voor leden,
niet leden betalen € 12,50. U kunt dus een gast meenemen, wel zo leuk als je bijvoorbeeld alleen bent.
Aanmelden gaat via het secretariaat van Diavaria:
Paul Kentie, Klaverhof 17, 2403 XA Alphen aan den Rijn, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Geen e-mail of vragen? Bellen kan ook, tel. 0172 - 41 65 61.
U ontvangt dan t.z.t. een bevestiging met verdere informatie.

Over de Stal

Ooit was De Stal was een échte stal, n.l. die van de bekende stier Herman. In 2016 is De Stal, helemaal verbouwd en uitgebreid met o.a. leuke terrassen aan het water, heropend. Grand-Café De Stal is uitgeroeid tot het informatiecentrum en de centrale ontmoetingsplek voor iedereen die werkt in het LUMC of de bedrijven en instellingen in Bio Science Park. De Stal is daarbij ook een leerwerkbedrijf: jaarlijks leren er zo'n 20 werkzoekenden de fijne kneepjes van het horeca vak. En... veel van de (biologische) producten komen uit eigen tuin of van leveranciers uit de eigen regio.

 

De Stal 2104

Misschien ook interessant?

Evenementen in onze regio

Een keus uit evenementen in de regio die wellicht ook interessant voor je zijn.
Op de agenda staan o.a.:

5 en 6 oktober 2018 Wavelength Festival

WAVELENGTH is het festival voor klassieke muziek en wetenschap in het Leiden Bio Science Park. Luister naar innovatieve optredens van internationale topmusici bij toonaangevende bedrijven in de biowetenschap. Kom meer te weten over baanbrekende onderzoeken, bijzondere instrumenten en de toekomst van muziek. Laat je in de muzikale tour rondleiden door directeuren en wetenschappers langs plekken die normaal niet geopend zijn voor publiek. En dat alles op loopafstand van Leiden Centraal Station. Nieuwsgierig? Bezoek op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober WAVELENGTH! Alles weten! (het volledige programma...)

7 oktober 2018: Wetenschapsdag LUMC

Op zondag 7 oktober 2018 is het weer tijd voor de jaarlijkse LUMC Wetenschapsdag,
tijdens het Weekend van de Wetenschap.
Tussen 12.00 en 17.00 uur is iedereen van harte welkom.

Voor zowel volwassenen als kinderen is er van alles te beleven.
Daarnaast kan iedereen (vanaf ongeveer 14 jaar) zijn kennis bijspijkeren met diverse publiekslezingen.

Ook het Anatomisch Museum van het LUMC is deze dag geopend voor het publiek van 12 tot 16 uur.

Week van het landschap

Van 13 t/m 28 oktober presenteren de provinciale Landschappen van Nederland zich met allerlei speciale activiteiten. Er worden tal van excursies georganiseerd, met speciale themadagen zoals een paddenstoelendag en kookworkshops. Verder wijzen ze je de weg naar mooie wandel-, vaar- en fietstochten. De manier om een nog onbekend stukje Nederland te ontdekken.

Ga voor meer informatie naar: weekvanhetlandschap.nl

Nationale Donorweek

Van 29 oktober t/m 2 november is het weer Nationale Donorweek.
Thema: Orgaandonor worden. Dat doe je voor elkaar.
Lees er meer over op de site van de Transplantatiestichting

 

Tips?

Meld ze ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vast bedankt!